lördag, juli 30, 2011

DET HANDLAR OM KÖN, ELLER..?


Letade efter en artikel som menar att kvinnor är mer lämpade att ta hand om familj och barn eftersom män inte kan se skillnad på ett spädbarn och en dammtuss typ. Hittade inte just den, men jag hittade sjukt många antifeminisiska bloggar (skrivna av kvinnor, men framför allt kvinnliga sverigedemokrater som "bara värnar om det svenska folkhemmet"). Genom en av dom så hittade jag en läsvärd artikel "Pappor som inte tar hand om sina barn ångrar sig". (Kanske bör tillägga att hon som hade postat länken tyckte att den bara innehöll feministdravel - det är nämligen, förutom invandrarna, feministerna som förstör Sverige, tyckte hon.) 


Det här är i alla fall en kommentar som någon hade postat angående artikeln:

"Hur intressant är det för en hulligan,som finner sitt största intresse i att vara på Stadion och härja, att ta vara på ett spädbarn? Hur intressant är det för en egotrippad hetsig kille som aldrig lekt med dockor och förberett sig inför vård och omsorg att bry sig om ett litet barn och vad hon/han behöver i livet?

Det här handlar inte om rättvisematematik, det handlar om kön. Om att kvinnan är den mest lämpade att ta hand om bebisar.

Jag hörde en stor klumpig kille med stora händer, skicklig i sitt jobb som murare som berättade att han inte alls kände att han var redo att hålla i en liten bebis och veta vad som krävdes av blöjbyten, mat och omsorg.
Varför ska ni tvinga honom? Han blir med åren en underbar närvarande pappa, men tvinga honom inte in i en roll som han känner sig fullständigt främmande inför.

För Guds skull, se verkligheten.
Var nöjd med att det är fler pappor idag som gör ett utmärkt jobb som omvårdande pappor, men tvinga inte dem som varken kan eller vill, eller straffa deras barn genom indragna dagar till hälften av tiden med mamma, som straff . Lägg ner det här tvångsprojektet. Ge er!
Ni som talar för kvoterad föräldrarförsäkring förutsätter att alla pappor är intellektuella stockholmskillar och ämnade för att ge omsorg om sina barn.
Det finns ett än större antal män för vilka den situationen är ogenomförbar. Var vänlig respektera dem."

Tips till dessa män som inte känner sig redo, skaffa inte barn.

3 kommentarer:

Anna sa...

Hear hear!

heidi sa...

om det är "ogenomförbart" att "ge omsorg om sina barn" förstår jag verkligen inte varför en skaffar några! herregud. det skulle vara som att säga att en hatar hundar men ändå vill ha en golden retriever, eller söka jobb som astronaut när en inte har någon utbildning för det. jag blir galen på folk som snackar sån här skit.

anna sa...

HAHAHAH, bästa slutklämmen!