måndag, april 09, 2012

Det perfekta brödet


Jag älskar att baka. Men asså, bröd. SÅHIMLATRÅKIGT. Kanske för att jag alltid tänker "åh, det här brödet kommer säkert att bli jättegott!" och så blir det en klump, en klump som måste jäsa aslänge och knådas och som ändå inte smakar något. Nu gillar jag i och för sig "barnmackor". Ljusa och lite söta liksom. Dom blir aldrig sådär sega och goda när jag gör dom bara. Dvs, tills jag hittade det här receptet!

Nu är det en fröjd att baka. Brödet behöver typ bara jäsa i lite över en timma, och det kan jag liksom leva med. För sen är det bara att stjälpa ut på bordet och skära ihop till små brödbullar. Och det passar som bröd till burgare. Min bästa burgare är med det här brödet, halloumi, tomat och majonäs. Det räcker, och det blir så himla, himla gott.

4 kommentarer:

alexandra sa...

burgare med vanligt bröd istället för burgarbröd är godast!

Anonym sa...

Kan inte du redogöra lite för hur du och papporna reder ut umgänget? Bra, dåligt, rekommenderar, rekommenderar inte osv... har hört att växelvis boende inte är det bästa i för låg ålder, en fast plats är bra osv. Vad har i efterhand visat sig bra/mindre bra m L och A, osv?

Alla är ju olika och en får prova sig fram men jag är i liknande sits själv och behöver kanske inte råd men lite berättelser från andra så jag kan bolla mina idéer mellan hjärnhalvorna i mitt annars så ensamma huvud.

perta sa...

oj jag får nog skriva ett helt inlägg om det!

Anonym sa...

Jamen gör det! Om du vill :D