onsdag, november 14, 2012

Amma din docka



Alltså... är det bara jag som tycker att det här är väldigt creepy?
Jag tycker inte att det är fel att amma och jag tycker inte att det är något som man bör dölja. Jag förstår bara inte meningen med att man ska behöva lära sig att amma ett barn när man fortfarande är ett själv.

4 kommentarer:

LE VELOUR sa...

Nä. Det där är creepy.

kittypryde sa...

Det är ett konstprojekt och ska (vad jag vet) inte säljas i affärerna. Jag är kluven. Dels tycker jag den är creepy men tycker även att det är bra att amning avdramatiseras och ses som naturligt redan när man är liten. Dock behövs ju ingen docka för det. Barn som leker amning gör ju det med sina vanliga dockor eller en nalle mm. Läste om det hos lady dahmer och hon skrev att alla barn leker ju vuxensaker, som dammsuga och köra bil etc. Tror kanske att det är för att det har med kroppen att göra som man tycker den är obehaglig. Men trots mitt resonerande kring den så håller jag med, kan inte heller komma ifrån obehaget.

perta sa...

Den här dockan finns i handeln tror jag. Däremot vet jag att den väldigt läskiga preggo-dockan är ett konstprojekt.

Jag förstår verkligen fördelarna med att amning ses som någonting bra istället för någonting som är äckligt (och sexuellt???) och helst bör göras i hemmet, gärna i ett släckt, låst rum under en filt (vilket skulle innebära att man inte skulle kunna gå ut alls under tiden man ammar).

Jag tycker liksom att rosa dammsugare för barn är lite för mycket, för att dom är till för just tjejer. "Man ska lära sig i tid", eller nåt.

kittypryde sa...

Ja jag kom på sen att det nog ej var samma docka! Den där babys gonna have baby to är bara ??!!!!.
Ja absolut! Den riktade reklamen är helt galen. Alla barn brukar ju vilja leka vuxna och göra samma som sina föräldrar, dvs städa, köra bil, diska, laga mat, snickra... Men det är ju bra att reklam berättar för barn vilken slags sak de ska härma så det blir rätt! Blä.