tisdag, september 29, 2009

DET ÄR INGET FÖRSÖK TILL EN COMEBACK, DET ÄR BARA PRECIS SOM DET ÄR


hade jag fortfarande varit gravid nu så hade jag antagligen suttit här och varit helt knäckt nu, ja, säkert gråtit också, av första kommentaren under SÄKERT!. som tur är, är sigge redan här, allt som jag kände mig osäker över har försvunnit.

min dröm var definitivt att hamna mitt uppe i allt det här, det förstår nog alla som känner mig, även "inte jätteavlägsna bekanta". eller så var det inte det, nej, egentligen så var det meningen att jag och joel skulle vara tillsammans fortfarande, och jag skulle ha varit färdigutbildad, eller iallafall en bra bit på väg. jag skulle inte ha varit olyckligt kär i någon, inte för att jag är det direkt, jag tänker bara mycket på kärlek och hur det borde vara bara, och jag kanske inte ens hade bott i en kass stockholmsförort fortfarande. det var planen, men inte verkligheten.

nu har jag love, arvid och sigge istället, och vi bor i den där kassa stockholmsförorten. jag har inte utbildat mig till det jag vill bli än, jag har fett dåligt med pengar eftersom jag inte har jobbat på länge och nu är mammaledig igen. jag och joel gjorde slut för ett år sen, och jag och sigges pappa bor inte ihop, nej, han bor på öland som är evigheter härifrån. så ja, jag är ensam med tre barn som jag har med två olika män. och jag maler på om hur jobbigt det är, hur deprimerad jag är från och till och om hur ensam jag känner mig. så verkligheten är antagligen precis den, att jag är ännu en gnällig whitetrashig småbarnsmorsa.

som tur är, trots allt som talar emot mig, så är jag en jävligt bra gnällig whitetrashig småbarnsmorsa. jag älskar mina barn över allt annat och dom älskar mig. no regrets.

8 kommentarer:

Anonym sa...

<3

Martin sa...

Du vet, precis som alla andra, att det enda man kan göra när man bedömer någon annans liv är att göra kvalificerade gissningar baserade på sina egna erfarenheter och fördomar. Sen att vissa gör sjuka, negativa och tråkiga slutsatser finns det tyvärr inget botemedel emot.

Förövrigt så är jag personligen stolt över att jag känner en så stark och bra person som du, Petra.

Matilda sa...

Det är svårt att bortse från elaka kommentarer, jag har hört att man behöver 8 positiva för att väga upp en negativ. Men en person som skrev som hon gjorde (tvekar inte på att det är en tjej, det är bara tjejer som är så inskränkta så dom behöver negga på varandra) är inte värd att bry sig om. Hon är bara avundsjuk på att du är så stark, modig och bra mamma att hon måste försöka hävda sig.
Det är synd om henne och hon gör sig själv till ett offer.

Keep up the good mood. Jag är jävligt imponerad över dig!

franzvilmer sa...

känner inte dig alls men du verkar vara en kanonmorsa med skitsöta ungar!! livet blir inte som man tänkt, är det en jävla överraskning för folk i allmänhet eller, isåfall har dom inte levt! skit i alla som deppar dig, jävla skitkassa anonyma kommentarer!!

madeleine sa...

jag har följt dig hur länge som helst nu, flera år. du är en kalastjej och en kalasmamma och så är det med det.

elina sa...

men fyfan vilken jävla kommentar!
Det är såntdär som gör att man blir så less på att blogga och låta alla ta del av ens liv. Så SJUUUKT pinsamt och patetiskt att dessutom skriva något sådant anonymt och ändå outa att hon/han på något sätt känner dig. blir verkligen arg.

Livet blir inte som man tänkt sig alla gånger, men man får försöka göra det bästa av situationen. och du har, precis som du skriver, tre sjukt fina barn och alla som känner dig vet och ser att du älskar dem mest av allt i hela världen och är den absolut bästa mamman de någonsin skulle kunna få!
Och du är ingen white trashmorsa, du har drömmer och förhoppningar och vill plugga och det kommer bli så jäkla bra!

Hade du varit en WT-morsa hade dina barn hetat cehwin, jordan och liam, du hade rökt tjugo paket cigg i veckan, skrikit dig hes på barnen utomhus:CEEEHWIIIN FÖR I HELVEETEE!!!!! och skrutit om hur mycket socbidrag du får och hur gött det är att slippa jobba... hehe. generaliseringar. det gillar vi.

hursomhelst.
du är bäst. jag beundrar dig så otroligt mycket för att du är ensamstående mamma till tre små killar. Du är helt makalös petra och glöm aldrig det!
OCH: om du behöver hjälpmed vad somhelst, diska, eller handla eller sällskap eller barnvakt eller vaaad som helst. så säg till.

eliina sa...

världens bästa pert-pert, jag säger som elina: behöver du barnvakt, någon som fixar whatever från wherever eller vad som så finns jag här. puss fina tjej.

charleen sa...

Du är säkert världens bästa wtmorsa! Snygg brud med tre underbara kids! Och du har ju hela livet till att få fart på allt annat du vill.. det fixar sig!