lördag, september 19, 2009

VÄNTAN

när sigge sover så har jag så sjukt mycket tid som jag inte riktigt kan använda till något vettigt. små barn är inte så komplicerade, dom äter, sover och bajsar. sigge väckte mig vid halv nio, jag trodde att det var dags att äta men det var dags att sova hos mig istället. sen sov han nog en timme till innan det var dags för mat. han går upp sjukt långsamt så nu försöker jag verkligen att trycka i honom mat, han ska gå upp 300g tills på måndag men frågan är om han klarar det i sin takt, han äter mer och mer men det känns liksom inte som att det händer någonting.

och ja, på måndag, då är det dags för hjärtkoll igen. i fredags hördes fortfarande blåsljudet i hjärtat så på måndag blir det ekg, eko och blablabla. vänta hela helgen och försöka att hålla koll på känslorna och nerverna. och ingen har sagt vad som händer om den här genvägen i hjärtat inte stänger sig självt som dom säger och tror att den ska göra med tiden. lätt att vara lugn då.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag brukar läsa din blogg, halkade in här av en slump för ca ett år sedan och vill lämna ett stort grattis och all lycka till dig och dina barn, du verkar vara en fantastisk och enastående människa.Har själv en son på tre år som heter Arvid och vet vilken oro och smärta som kommer när något oförutsett händer. Vill tipsa om familjeliv.se, sök på blåsljud på hjärtat, där finns mycket info. Blåsljud och att den där genvägen inte stängs är rätt vanligt och oftast växer det igen av sig självt efter ett tag. När barnet ligger i magen behöver det ju inte använda lungorna och då tar blodet en genväg genom hjärtat, detta möjliggörs genom ett hål mellan hjärtats två förmak. När barnet tar sitt första andetag ska det där hålet egentligen tryckas samman. Tycker det är dåligt att du inte fått mer information om detta samt vad som händer om det inte skulle slutas. Lycka till med undersökningen. Maria

Anonym sa...

Jag vill bara instämma med tidigare inlägg. Jag halkade också bara in här för ca 1 år sen, tror att jag googlade på coconut records:-) I alla fall jag vill bara säga grattis till sigge. Och lycka till med allt.
Lina

Anonym sa...

detta kanske inte lugnar dig alls, förmodligen inte. men vill ändå säga det.

jag har levt med blåsljud på hjärtat hela livet & det har aldrig märkts av. jag har alltid mått bra.

det är skönt att dom håller koll & följer upp med hans lilla hjärta.

kanske blir han som jag, att han aldrig märker av det. hoppas.

du verkar vara en grym tjej & har galet söta ungar! lycka till med lilla familjen.

en läsare sa...

om det var allvarligt hade läkarna nog haft lite mer panik! om det är bara någon liten läcka går det att åtgärda. det låter ju hemskt att "åtgärda" ett hål mellan förmaken (= kirurgi på själva hjärtat) men blåsljudet kan också ha uppstått av att en liten gång mellan två blodkärl inte stängts ordentligt. att åtgärda det är betydligt mindre läskigt, eftersom man inte behöver utföra kirurgi på själva hjärtat utan bara knipa ihop den lilla gången. det ordnar sig säkert!