fredag, maj 20, 2011

MAMMA, PAPPA, BARN

i vår familj så är vi: jag, krister, anders, love, arvid, sigge och tuva. och därför, så är vi konstiga. vi har en situation. för, det hade varit bättre om låt oss säga, anders inte hade bott här, och därmed inte sigge förutom varannan vecka, precis som love och arvid som bor här varannan vecka nu. bättre utifrån, hade sett bättre ut på papper. nu när det är så många inblandade.
då hade det varit jag, krister och tuva och sen "halvsyskonen" i "lite lagom dos". (jag tänker aldrig på mina barn som halvsyskon, för mig känns det totalt främmande. dom är syskon, dom har bara inte samma pappor.)

eller, så kan man ju se dom som vi ser det. att det är bra för sigge att inte behöva flytta runt, för man märker liksom hur mycket det tar på love och arvid, och dom är ändå fyra år snart. det är alltid omställningar för dom. och det är ju inte så att anders och krister inte går ihop. eller att barnen inte går ihop. och visst, det är trångt och ibland blir det sjukt trångt, och förr eller senare så kommer vi att flytta isär, men om det funkar för oss just nu så är väl där fokus borde vara, inte hur en familjekonstellation ska se ut - dvs mamma, pappa, barn (listan fortsätter: hund alt litet pälsdjur, villa, volvo, medelklass, utlandsresa en gång om året till kanarieöarna, soppa och pannkakor på torsdagar.)

för trots att vi är "underliga familjen" (eller bara en helt vanlig familj som jag ser det) så är det ingen som far illa här, alla barn får sjukt mycket kärlek och bekräftelse. och vi äter också soppa och pannkakor på torsdagar ibland.

6 kommentarer:

LE VELOUR sa...

Om nu någon tycker att det är märkligt så tycker jag att du och ni ska strunta i det, jag tycker det är så fantastiskt fint att det fungerar! Dels att du och ditt ex kan vara vänner (har aldrig fungerat för min del) och dels att din pojkvän och ditt ex fungerar, det måste ju betyda att allt fungerar, att allt är på lika villkor. Nejmen folk ska alltid tycka så mycket. Det hör ju till vanligheterna att man inte kan bo ihop när man går skilda vägar och då blir ju ni alltså sjukt konstiga som fortfarande tycker om varandra som vänner. Sen kanske det inte fungerar en dag, men kör på medan det gör det. Ingen tar skada av det.

Nikki sa...

Sålänge ni mår bra och trivs så är det skitbra ju! :)

emma sa...

Alltså, skit i vad alla andra tycker! Så länge det funkar för er så är det ju fantastiskt. Jag tycker det låter helt fantastiskt att ni kan leva ihop sådär, slippa hålla på med varannan-vecka hela tiden och att faktiskt ha hjälp och avlastning av varandra. Ni vet bäst vad som funkar för er, sen är typ alla andra dumma i huvudet som känner att dom måste bry sig.

Anonym sa...

Finns alternativa familjeböcker du borde läsa. Eller som borde finnas mer tillgängliga på platser som arbetar med barn och familjer (skola,.förskola, soc etc). En jag tänker på heter just Familjeboken och finns nog på hallongrottan och den andra jag tänker på finns på olika förlag. Där finns också en bok som heter Sandalerna. Som inte har med saken att göra men ändå. Kolla upp!

Blomman sa...

Storfamilj är ju det absolut bästa! Inte alls konstigt, folk är bara avundsjuk!

Ellinor sa...

Äsch strunta i hur familjerna ser ut. Jag och min man delar hus med hans bror. Hur konstigt är inte det då?
Det finns alltid undantag som bekräftar regeln. Fungerar det så fungerar det.