torsdag, september 06, 2012

Han, hon, den. Eller varför inte bara hen?

Alltså, jag kan inte låta bli att tycka att människor som säger att "Nej, det här med hen och sånt fjanteri, nu räcker det faktiskt, vi har fått nog av det här överdrivna genustänket!" är lite, vad ska man säga, obildade? Eller, det handlar nog inte ens om bildning utan mer om rädsla, jag blir hursomhelst så jävla förbannad.

Vad är det som räcker liksom? Att svenskan får ett ord till, som faktiskt är lite mer användbart än typ "tjejsamla"? Och vad är det som dessa människor är rädda för när det kommer till genustänk? Att ingen ska få ha ett kön? För, eh, könet föds man med, men det behöver inte, som i dagsläget, definiera vem man är och vad som är okej att man gör eller hur man är när man har det könet. Är det valfriheten som är det som det "räcker med"?

Det är liksom dom här rädda för förändring-människorna som gör så att en femåring får höra att han har "tjejhår" tillräckligt många gånger för att vilja klippa av sig håret. Som okejar att tex H&M säljer kläder till tjejer som är små i storlekarna just för att det är kläder till tjejer och tjejer ska vara nätta och smala och egentligen inte röra på sig så himla mycket som killar. Det här börjar i storlek 62, då är ett barn ca 2-4 månader, och sen slutar det typ aldrig. "För tjejer och killar är inte lika". Och varför är det så? För att dom har bestämt det.

Inga kommentarer: