jag tror att jag har skrivit om bon iver förr men jag dör lite varje gång jag hör honom för han är så sinnessjukt jävla bra. " I keep throwing it down two-hundred at a time, it's hard to find it when you knew it, when your money's gone and you're drunk as hell "
Vad jag har förstått så gillar du att baka. Vilket jag också gör. Jag fick ett recept från min chef när jag jobbade på café på en helt underbar chokladkaka/tårta/kladdigkaka. Typ som kladdkaka fast hundra gånger godare. och riktigt kladdig. Tänkte att om du skulle vilja ha receptet så delar jag gärna med mig av det. (:
200g smör el margarin 200g mörk blockchoklad 4ägg 2dl socker 1tsk vaniljsocker 1tsk bakpulver 1½ dl vetemjöl. (ja det är så lite.)
ung på 200 grader.
börja med att smöra (och använder man kokos istället för brödsmulor så blir det godare tycker jag) bröa en form. - smält matfettet i en kastrull och bryt sedan ned blockchokladen och låt den smälta. (rör tills den smält helt i fettet.) - ta av kastrullen från plattan, knäck i ett ägg i taget under omrörning. ha sedan ner de andra torra ingredienserna i kastrullen.(och rör runt så det blir en jämn smet.) - häll smeten i formen och grädda den i ca 30 minuter. (den ska fortfarande vara kladdig i mitten. så kolla hur den är efter 25min) - låt kakan svalna och servera med grädde el glass och bär.
4 kommentarer:
Hej!
Vad jag har förstått så gillar du att baka. Vilket jag också gör. Jag fick ett recept från min chef när jag jobbade på café på en helt underbar chokladkaka/tårta/kladdigkaka. Typ som kladdkaka fast hundra gånger godare. och riktigt kladdig.
Tänkte att om du skulle vilja ha receptet så delar jag gärna med mig av det. (:
// Ida.
ja men väldigt gärna!
200g smör el margarin
200g mörk blockchoklad
4ägg
2dl socker
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl. (ja det är så lite.)
ung på 200 grader.
börja med att smöra (och använder man kokos istället för brödsmulor så blir det godare tycker jag) bröa en form.
- smält matfettet i en kastrull och bryt sedan ned blockchokladen och låt den smälta. (rör tills den smält helt i fettet.)
- ta av kastrullen från plattan, knäck i ett ägg i taget under omrörning. ha sedan ner de andra torra ingredienserna i kastrullen.(och rör runt så det blir en jämn smet.)
- häll smeten i formen och grädda den i ca 30 minuter. (den ska fortfarande vara kladdig i mitten. så kolla hur den är efter 25min)
- låt kakan svalna och servera med grädde el glass och bär.
hur gott som helst!
lycka till! (:
han vet verkligen hur man gör musik.
Skicka en kommentar